proprii

AddToAny

Share this

     

Articole recente în blog

Cine (ne) minte mai mult?

Bugetul TascForceDa, am devenit eurosceptic de multă vreme. Însă văzând aroganța tot mai mare a europarlamentarilor și a instituțiilor Uniunii Europene și bătaia de joc față de România, există riscul de a deveni hipereurosceptic. Dialogul dintre acești indivizi și noi, cetățeni (cică) ai Uniunii Europene lipsește cu desăvârșire. Își amintesc de noi doar la alegerile europarlamentare. După care se blindează în turnul lor de fildej și-și iau salariile nesimțite și pensiile la care un român mediu nici măcar nu poate visa.
În 2017, m-am abonat la câteva buletine informative ale unor instituții U.E. pentru a urmări proiectele de hotărâri etc., hotărârile luate și, evident, prin aceasta, pozițiile europarlamentarilor români față de diferite aspecte ce ne pot afecta pe toți. O vreme, am primit buletinele. Apoi, nimic. Am contactat atunci prin e-mail birourile europarlamentarilor români. Credeți că am primit vreun răspuns? Ioc. De ce-și mai fac publice adresele de e-mail din moment ce nu răspund? Răspunsul e simplu: doar să se facă a fi deschiși la comunicarea cu alegătorii. Chestie de imagine.
În munca mea de documentare pentru diferite studii am dat și de denumirea de Balcan Task Force (vezi http://www.dusanbaiski.eu/Ingerul_milostiv.pdf). Zilele trecute, însă, am dat de East StratCom Task Force (vezi https://eeas.europa.eu/headquarters/headquarters-homepage/2116/-questions-and-answers-about-the-east-stratcom-task-force_en). Care pentru 2019 a primit de la U.E. un buget de 3.000.000 de euro pentru combaterea propagandei ruse.
M-am abonat astăzi la buletinele lor informative și sunt foarte curios dacă voi primi vreunul. Și știți de ce? Cum și ăștia se fac a comunica cu noi, am vrut să le pun câteva întrebări și am intrat pe site-ul lor https://euvsdisinfo.eu. Primul lucru constatat că formularul de feedback nu le funcționează. Am încercat apoi adresa de e-mail info@euvsdisinfo.eu. Degeaba, fiindcă Google Mail mi-a răspuns cum că: „Mesajul tău nu a fost livrat către info@euvsdisinfo.eu deoarece adresa nu a fost găsită sau nu poate primi e-mailuri.” Am încercat din nou, pe adresa disinforeview@euvsdisinfo.eu. Cum, cel puțin deocamdată, nu mi-a trimis Google Mail vreo replică, sunt curios dacă mesajul meu (în limba română, evident, româna fiind limbă oficială a U.E.) se va lăsa cu vreun răspuns din partea unor asemenea coțcari.
Și iată ce le-am scris:
„Bună ziua
Sunt jurnalist român de 30 de ani și urmăresc atent mass-media internațională, deci inclusiv Sputnik. Am descoperit marile minciuni occidentale în România înainte și după decembrie 1989 (Europa Liberă, Vocea Americii, BBC, Deutsche Welle etc. etc.). Apoi am văzut propaganda nerușinată și marile minciuni occidentale în războaiele din Iugoslavia, din Orientul Apropiat etc. Am citit mult despre „drepturile omului” și „civilizația occidentală superioară” (susțineți ideea de untermensch?), dar și despre marile corupții (vezi cazurile Bechtel și Microsoft în România). Despre amestecul grotesc al guvernelor și al ambasadorilor occidentali în afacerile interne ale țărilor din Est, deci și din România. 
Occidentul jefuiește acum cu nesimțire resursele României și ale țărilor din Balcani după ce a mituit politicienii locali. Occidentul, prin NATO, a aruncat în Balcani 15 t de uraniu sărăcit, iar americanii și-au implantat o mare bază militară în Kosovo, umilind astfel Europa. Noi școlarizăm copiii din România pe banii noștri, iar voi pur și simplu ni-i furați pe cei mai buni. Așa ne-ați „civilizat”, nu-i așa?
Nu apăr Sputniks au RT, însă acestea îmi oferă un alt punct de vedere. Dar a cheltui 3.000.000 de euro pentru a spune că ei mint, iar CNN, BBC, euvsdisinfo.eu etc. etc. nu mint, aceasta este cea mai abjectă propagandă occidentală. Unde este dreptul la informare? Lăsați-ne pe noi să decidem cine minte și cine nu.
Cine minte mai bine? Rusia sau East StratCom Task Force?
Sunteți absolut penibili cu https://euvsdisinfo.eu  Nu faceți altceva decât să stârniți curiozitatea.
Pe site-ul euvsdisinfo.eu funcția de feedback și adresa de e-mail info@euvsdisinfo.eu nu vă funcționează. Iată cât de serioasă este afacerea voastră, cu un buget de 3.000.000 de euro în 2019.
Am trăit în comunism și am cunoscut propaganda lor. Sunteți exact ca ei.
Concluzie: în calitate de cetățeni ai E.U. avem dreptul să cerem crearea unei organizații cu buget E.U. care să combată propaganda mincinoasă a oficialilor E.U. și S.U.A. și să dezvăluie corupția E.U. și S.U.A. în țările membre ale E.U. Am face atunci propagandă pro-rusă, nu-i așa?”
Your rating: None Average: 10 (1 vote)

talmaciri

Visitors

  • Total Visitors: 1130876
  • Unique Visitors: 24722
  • Since: Vin, 06/26/2020 - 13:05

Vizitatori din data de 8 mai 2014

Flag Counter

Cine e online

În acest moment sunt 0 utilizatori şi 0 vizitatori online.