proprii

AddToAny

Share this

     

Articole recente în blog

Democrația imperială și Vaca care râde...

După Marea Lovitură de Stat din Decembrie 1989, din România, am aflat că-n extraordinar de democraticul și liberul Occident, de bine ce le este, râd până și vacile. Desigur, găselnița promoțională pentru o anume brânză topită sună bine în limba originală (La vache qui rit). Pentru a evita cacofonia, ai noștri au tradus „Văcuța veselă“. Dar ce-are-a face vaca care râde cu democrația imperială? Păi, are. Era prea puțin să spun că de gazele din creierele noilor criminali de război, Donald Trump, Theresa May și Emmanuel Macron, râd până și curcile.
Acum râd și vacile. Și tot ce mișcă-n lumea asta. Mă refer doar la lumea care gândește...
Brexitanii, în frunte cu țața Rezi May (nu cred că-i neam cu Karl May, tata lu’ Winnetou, nici cu Karl May, negustorul de vin din Sânnicolau Mare) au pus în scenă comedia „Scrypal”. Abia de-au râs curcile. În ăstimp, Marele Licurici scria și el o comedie, dar una de rezervă: „Clorul din casca alba”. Un titlu tipic american. Marele Blond Trampulică, zis Twitteristul, vrea musai să iexporte democrația americană, bazată pe genocidul indienilor și bizonilor, în lumea ailaltă, adică-n restul lumii. Că deh, ștafeta nobelistului pacifist Obama trebuie purtată mai încolo. Și, și-o fi zis Twitteristul, crezându-se egal cu papa de la Roma (că parteneri îs), de nu iese gazul pe gură (Scrypal), iese pe cur. Și uite așa, imperialiștii de ieri și de azi și au mai semănat democrație și-n Damasc, în dimineața zilei de 14 aprilie 2018, anul domnului (nu știu care domn…). Aceleași lichele mondiale care-au „plantat“ flori cu uraniu sărăcit și-n Serbia, în 1999. Și tot primăvara. 
Și uite așa, de mai era cazul, sunt tot mai convins de faptul că nu lumea musulmană a dus la fundamentalismul islamic. Ci „democrația“ occidentatală imperială. 

No votes yet

talmaciri

Visitors

  • Total Visitors: 1130876
  • Unique Visitors: 24722
  • Since: Vin, 06/26/2020 - 13:05

Vizitatori din data de 8 mai 2014

Flag Counter

Cine e online

În acest moment sunt 0 utilizatori şi 1 vizitator online.