proprii

AddToAny

Share this

     

Articole recente în blog

Vederea la distanţă este accesibilă oricărei persoane

Ţinta poate fi orice: obiect, persoană, zonă, situaţie sau eveniment din trecut sau prezent

Vederea la distanţă reprezintă un instrument avansat de comunicare între subconştientul şi conştientul nostru, prin care o persoană denumită văzător, special antrenată, poate percepe corect informaţii care nu sunt disponibile  simţurilor noastre obişnuite despre un loc, eveniment, individ sau obiect situat la o anumită distanţă în timp şi spaţiu, acestea fiind complet necunoscute văzătorului. 
Ce nu este  
Vorbind despre vederea la distanţă, este de părere dr. Aurelian Curin din Arad (tel. 0745-883 001), unul dintre cei care practică şi predau cursuri în acest domeniu, trebuie să ne fie clar că ea nu este nici măcar una dintre cele ce urmează: abilitate psihică, experienţă de decorporalizare, călătorie astrală, comunicare cu fiinţe din alte dimensiuni, metodă de meditaţie , citire psihică sau  metodă de ghicit norocul. După cum era de aşteptat, o serie de procese fiziologice naturale au loc în cursul unei asemenea sesiuni şi anume: creşterea fluxul sanguin spre creier; ambele emisfere cerebrale sunt implicate în proporţii egale în obţinerea datelor; scade frecvenţa respiratorie; amplificarea proceselor cognitive - atenţia, memoria fotografică, învăţarea.  
A crede sau  a nu crede  
Nu cred în acest fenomen. Mă puteţi determina să fac acest lucru, l-am întrebat pe dr. Curin. “Nu! Pot să vă arăt rezultatele, pot să vă învăţ procesul, pot să vă răspund la întrebări - cât mai cinstit posibil. Dar nu o să-mi pierd timpul ca să vă determin să credeţi în această metodă! Dumneavoastră puteţi fi singurul care vă veţi face să credeţi, atunci când o să vedeţi rezultatele proprii. Scopul acestei metode nu este acela de a afla mai multe lucruri despre o ţintă, ci de a descoperi cât mai multe  lucruri pe care încă nu le cunoaştem despre noi înşine.” Programul de bază durează aproximativ 6 luni. În decursul acestui interval de timp, văzătorul este antrenat să îşi sincronizeze undele cerebrale şi să recepţioneze “videoclipuri” care corespund ţintei, spune dr. Curin. Acest tip de condiţionare poate lua câteva luni pentru a fi dezvoltat, dar cei antrenaţi în această metodologie văd ţinta într-un mod foarte clar.  
Abilităţi sau nu?  
Trebuie să ai abilităţi înnăscute?, l-am întrebat pe dr. Curin. “Nu! Unul dintre cele mai extraordinare lucruri este că oricine poate învăţa să facă aşa ceva. E nevoie doar de: dorinţa de a învăţa, capacitatea de asimilare a lucrurilor noi, disciplină în executarea instrucţiunilor primite şi multă practică. Apoi totul devine posibil! Copiii pot învăţa şi ei această metodă foarte uşor, pentru că  nu au încă formate toate deprinderile specifice adultului. Copilului i se pot explica elementele de bază ale acestei metode şi va fi instruit în mod gradat doar în primele faze ale procesului.  Odată câştigate, aceste abilităţi trebuie apoi exersate, cât mai des.” Trebuie să cred în această metodă pentru ca ea să funcţioneze? “Nu! Este exact ca şi un exerciţiu fizic. Chiar dacă nu vă place, chiar dacă vă este incomod să îl efectuaţi, dacă îl executaţi non-stop el vă va dezvolta musculatura. Apoi vă va fi din ce în ce mai uşor. Doar prin simplul fapt că îl faceţi, viaţa dumneavoastră devine mai bogată.” Care este diferenţa dintre un medium şi un văzător? “Toţi oamenii posedă într-un grad mai mare sau mai mic abilităţi de medium înnăscute, dar perfecţionarea acestor deprinderi, la fel ca şi în cazul limbilor străine, trebuie să fie coordonată, învăţată. De fapt, toţi cei care şi-au însuşit această metodă au dat dovadă de o acurateţe mult mai mare decât cea a unor senzitivi de tip «medium» care nu au fost antrenaţi.” Care este procentul de reuşită a acestei tehnici? “În condiţiile stricte de supraveghere (în cadrul laboratoarelor) procentajul de reuşită s-a încadrat în intervalul 72,8 %- 90%.” Câte ţinte trebuie să exersez în fiecare zi? “În stadiile iniţiale ale pregătirii câte 3-5 ţinte simple sunt mai mult decât suficiente. Apoi, o dată cu adăugarea unor noi elemente care trebuie însuşite de către student, se va ajunge la o ţintă complexă pe zi.”  
Metodologia  
Metodologia de pregătire a fost adoptată din cea folosită de serviciile de inteligenţă ale forţelor speciale ale S.U.A. şi învăţate doar de către indivizi atent selectaţi din rândul comunităţii operaţiunilor speciale. Durata pregătirii este de aproximativ 6 luni, în cursul căreia protocoalele de bază şi intermediare vor fi introduse sub forma de lecturi, modele de lucru, şi întrebări directe adresate instructorului. Studenţii trebuie să demonstreze o clară înţelegere a protocoalelor evidenţiate prin performanţele exprimate în realizarea sesiunilor. Protocoalele sunt introduse în mod succesiv pe măsură ce fiecare nivel este perfecţionat de către văzător. Cerinţa obligatorie este ca studentul să participe în clasele desemnate pentru pregătire şi să lucreze minimum trei ţinte pe săptămână. Programul necesită dedicare, autodisciplină şi autocontrol în a lucra după această metodologie. Singura modalitate în care poţi deveni văzător este aceea de a lucra cât mai mult. Criterii pentru avansarea la nivelul următor sunt: demonstrarea acurateţii deprinderilor din cursul protocoalelor; eleganţa expunerii datelor; congruenţa datelor (verificată prin feedback); completarea temelor cerute (minimum trei ţinte săptămânal). Toate ţintele vor fi lucrate după principiul “dublu orb”. Văzătorul nu cunoaşte nimic despre natura ţintei asupra căreia va lucra. 
Un scurt istoric  
Această tehnică a fost dezvoltată pentru prima dată la începutul anilor 1970, de către Institutul de Cercetare Stanford,  situat în Menlo Park, California, de câteva dintre cele mai strălucitoare minţi ale Statelor Unite, spune dr. Curin. Fizicienii Hall Putthof şi Russel Targ au fost printre primii care au fost cooptaţi în acest program de către guvernul S.U.A. Mai târziu, acestora li s-a alăturat şi artistul Ingo Swann, renumit pentru abilităţile sale de medium. La începutul anilor 1974, după o serie de testări, toţi cei care lucrau în cadrul acestui proiect au realizat, printr-o tehnică denumită vedere la distanţă, descrierea unei baze militare sovietice aflate la mii de kilometri distanţă.  
Apoi s-a căutat o modalitate de a descoperi un procedeu, repetabil în aceleaşi condiţii, care să producă exact aceleaşi rezultate. După o serie de trei ani de cercetări asidue, au reuşit să găsească o metodologie cu ajutorul căreia, prin intermediul sistemului nervos autonom, văzătorul să poată comunica fluent cu subconştientul său, iar procedura să fie uşor asimilabilă şi să conducă la rezultate repetabile ca valoare. După sute de ore de cercetare s-a ajuns la două concluzii extraordinare şi anume: a) vederea la distanţă este o abilitate inerentă şi existentă în fiecare individ în mod latent şi b) această tehnică este posibil să fie învăţată de oricine. 
Stagii de pregătire  
Stagiul 1 cuprinde: ideograme vizuale - studentul învaţă să obţină date vizuale prin stabilirea contactului cu subconştientul; ideogramele spontane - studentul va învăţa o tehnică de a accesa subconştientul pentru a genera o ideogramă în a cărei encriptare grafică se regăsesc caracteristicile ţintei. Playfair - studentul va folosi o matrice de extragere a informaţiei pentru a decripta informaţia conţinută în ideogramele spontane. Stagiul 2 cuprinde: S2 NIMO - utilizarea programării neurolingvistice pentru a extrage date de nivel superior; S2 Fonic -  un punct de răscruce unde zgomotul mental este eliminat. În cadrul stagiului 3, S3 schiţa locului, studentul va învăţa să consolideze toate datele obţinute din protocoalele anterioare şi le va interpreta grafic sub forma unei schiţe. Ajuns în stagiul 4, “Cascada”, - studentul va apela la toate deprinderile dobândite anterior pentru a obţine date de nivel înalt. Acesta este ultimul protocol care se învaţă, dar este şi cel mai intensiv . Unităţile operaţionale denumite “Majenta Colt” sau “JIGG” sunt formate din patru văzători care au fiecare o misiune diferită în cadrul echipei (managerul misiunii, analist, văzător şi monitor). Aceste echipe sunt destinate pentru realizarea unor proiecte mai speciale (găsirea copiilor dispăruţi, probleme neidentificate care necesită răspunsuri etc). 
AGENDA nr. 43/25 octombrie 2003 
 
Your rating: None Average: 9.2 (15 votes)

talmaciri

Visitors

  • Total Visitors: 1139834
  • Unique Visitors: 24916
  • Since: Vin, 06/26/2020 - 13:05

Vizitatori din data de 8 mai 2014

Flag Counter

Cine e online

În acest moment sunt 0 utilizatori şi 0 vizitatori online.