proprii

AddToAny

Share this

     

Articole recente în blog

Un arădean este cel mai şcolit maestru Reiki din lume

Instruit şi certificat ca ?văzător la distanţă?, dr. Aurelian Curin se ocupă şi cu descoperirea copiilor dispăruţi 

Reiki poate fi aplicat într-o serie de situaţii care se ivesc zilnic în viaţa cotidiană pentru a combate stresul, pentru a trata oamenii, animalele şi plantele, completând astfel tratamentele alopate, fitoterapeutice sau homeopatice, pentru a învăţa mai uşor sau pentru a găsi soluţii optime. Mai mult decât atât, afirmă dr. A. Curin, Reiki este un mijloc de modelare a caracterului şi a personalităţii.  
   
Vestea organizării unui curs de Reiki la Timişoara m-a determinat să cercetez ce anume se ascunde dincolo de acest cuvânt oarecum învăluit în mătasea misterelor orientale. O simplă căutare pe Internet mi-a oferit nu mai puţin de câteva zeci de mii de adrese. Iar tastând ?reiki romania? am ajuns să dau de arădeanul Aurelian Curin, actualmente cel mai şcolit specialist Reiki din lume. Am început corespondenţa prin e-mail pentru ca, în cele din urmă să-l cunosc şi personal, la Timişoara, unde a venit zilele trecute să se intereseze de un viitor examen de medic specialist. Cartea de vizită a lui Aurelian este de-a dreptul impresionantă. 
Setea de lumină  
Dr. Aurelian Curin s-a născut în 1968 la Arad. Este absolvent al Facultăţii de Medicină şi Farmacie Timişoara, promoţia 1997, secţia medicină generală. Lucrează în calitate de medic rezident, în specialitatea medicină de laborator, la Spitalul Clinic Judeţean Arad. A început să practice Reiki în urmă cu cinci ani, pe când a suferit de o afecţiune care nu a putut fi tratată decât cu? bisturiul. Apoi a luat parte la Conferinţa de Terapii Complementare, care se ţine anual la Arad. Aici a cunoscut o maestră Reiki din Franţa, care, povesteşte Aurelian, ?a vorbit foarte frumos despre ceea ce este Reiki, despre cum ţi se poate schimba viaţa cu ajutorul acestuia şi cum poţi să îţi recâştigi sănătatea?. A luat legătura cu franţuzoaica şi, împreună cu soţia sa, au fost iniţiaţi în Reiki până la nivelul de Maestru Reiki în sistemul original Reiki al dr. Usui. Nu s-a oprit aici, ci a urmat cursuri în diferite şcoli şi sisteme Reiki, instrucţia sa durând peste cinci ani şi desfăşurându-se în România, Ungaria, Austria, S.U.A. şi Germania. Astfel a acumulat informaţii reale, verificate în practică în peste 20 de sisteme Reiki din lume. ?Reiki a fost cea mai mare minune din viaţa mea, minune încă prezentă?, spune Aurelian.  
A fost instruit internaţional ca şi Reiki Master Teacher în peste 20 de ramuri de Reiki şi Seichim, multe dintre acestea fiind unice nu numai în România, dar şi în Europa. Dintre acestea reamintim Usui Shiki Ryoho & Tibetan Reiki, Tera Mai Reiki, Karuna Reiki, Quantum Reiki (pregătit de către fondatorul acestui stil, rev. Joseph Sparti), Karuna Ki, Seichim 7 Facet, Sacred Path Reiki (fiind unul dintre cei 17 maeştri de Sacred Path Reiki din lume), Ascension Reiki (pregătit de fondatorul acestui stil, fiind al treilea Maestru de Ascension Reiki de gradul nouă în lume la această oră), Shamballa Reiki, Gendai Reiki Ho Shihan (şcoala Sensei Hiroshi Doi), Advanced Reiki, Seichim Reiki, Lightarian Reiki, Sekhem-Seichim-Reiki, Seichem Reiki,  Tera Mai Seichem, Medicine Buddha Reiki (pregătit de fondatorul acestei ramuri), Synergy Reiki (instruit de fondatorul acestui stil), Synergy Johrei (pregătit de fondatorul acestei ramuri),  Green Tara Seichim (instruit de fondatorul acestui stil),  Sacred Sekhem (pregătit de fondatorul acestei ramuri),  Sekhem, Isis Seichim.  
Cel puţin 20 de sisteme din cele enumerate mai sus sunt unice în România. Este unicul Maestru de Reiki şi Seichim din lume la ora actuală care are o pregătire atât de vastă. În ceea ce priveşte tehnicile şi metodele de Reiki japonez, este printre foarte puţinii deţinători din lume ai unei linii ce îşi are originea în şcoala tradiţională de Reiki japonez. A fost instruit de peste 15 Maeştri Reiki şi Seichim din S.U.A., Marea Britanie, Ungaria, Germania, Japonia.  
Este membru al următoarelor organizaţii: Asociaţia Internaţională de Reiki - 1997, Global Reiki Master Association - 2000,  World Light Fellowship - 2000, Distant Healing Network ? 2000, Sacred Path Reiki Organization - 2001, World Reiki International - 2001, HRVG - 2002. 
Împărtăşirea cunoaşterii  
La rândul său, a fost profesor la peste 300 de cursuri de Reiki. În România a pregătit pentru nivelul întâi Reiki aproximativ 50 de persoane, pentru nivelul doi 120, pentru nivelul de maestru personal 30, iar pentru profesori Reiki, cu posibilitatea de a preda, cinci maeştri (la Bucureşti, Arad şi Deva). Peste hotare a pregătit peste 100 de persoane pentru gradul doi, dintre care 12 au devenit maeştri cu posibilitatea de a transmite mai departe acest sistem, precum şi 28 de maeştri Reiki care au dorit să-şi extindă cunoştinţele şi în alte ramuri (aceştia proveneau din alte linii sau şcoli Reiki).  
Pentru a veni în întâmpinarea celor care doresc să afle mai multe lucruri despre Reiki, inclusiv practicanţilor şi maeştrilor din România care nu au avut acces la toate cunoştinţele, îndeosebi la tehnicile japoneze originale, Aurelian are în curs de apariţie la o editură bucureşteană cartea intitulată ?Reiki, arta japoneză a armoniei?. Cartea va fi printre puţinele din lume care cuprind integral volumul necesar de informaţie pentru primele două nivele de pregătire în Reiki. 
Ordinul lui Melchizedec  
De asemenea, în România există 15 preoţi în Ordinul lui Melchizedec instruiţi personal de Aurelian, majoritatea fiind arădeni. A instruit însă şi ieşeni, bucureşteni şi chiar studenţi din Indonezia, Belgia, Japonia şi Italia. Melchizedec este considerat de majoritatea şcolilor oculte ca fiind cel care dă ultimul grad al iniţierii în marile mistere ale lumii, fiind citat ca persoana care i-a instruit pe Zoroastru, Budha, Moise şi Isus, spune Aurelian. A primi iniţiere în acest ordin înseamnă a atinge un anumit nivel de înţelegere superioară a lumii în care trăieşti şi totodată  a accepta ca singură lege universală valabilă iubirea faţă de aproapele tău, faţă de tot ce te înconjoară.  
   
Arta armoniei  
Deşi este percepută ca o metodă de tratament complementar, Reiki este mai mult decât atât. Reiki reprezintă o cale de a te cunoaşte mai bine, de a deveni mai bun cu cei din jurul tău, este un mod de a-ţi exprima lumina interioară. ?Pentru mine, susţine Aurelian, Reiki este o Cale de a fi cât mai natural, de a fi tu însuţi în orice împrejurare. Este o expresie a Dragostei, Compasiunii, Armoniei, Adevărului şi a Luminii. ?  Trebuie însă reţinut că Reiki nu este o religie, un cult, o sectă, o dogmă sau o doctrină. Nu este o formă de control a minţii, hipnoză sau vindecare psihică. Nu este imaginaţie, psihoterapie sau autosugestie. Nu este o tehnică medicală, o metodă de diagnostic sau o medicină alternativă. Nu este un panaceu universal, un tip de meditaţie, o tehnică de masaj sau bioenergie. Reiki este un sistem simplu, uşor de învăţat, flexibil, adaptabil oricărei situaţii, foarte practic, disponibil pentru toţi cei interesaţi şi cu efecte imediate. Poate fi practicat de oricine, indiferent de rasă, religie, naţionalitate, sex sau vârstă. Abilitatea de a efectua Reiki trebuie însă primită de la un maestru Reiki, pregătit şi certificat pentru acest lucru, prin intermediul unui acordaj sau a iniţierii. Dacă în România nu se cunoaşte numărul exact al practicienilor Reiki, în S.U.A. fiecare al treilea cetăţean practică acest sistem. În ţările occidentale este practicat de către medici, asistente în cadrul serviciilor de ginecologie, urgenţă, anestezie şi terapie intensivă. De asemenea, Reiki face parte din arsenalul terapeutic al psihologilor şi psihiatrilor, dar şi al asistenţilor sociali, fiind practicat foarte frecvent îndeosebi în situaţiile care implică un contact direct şi nemijlocit cu oamenii (actori, manageri, preoţi etc.).   
   
   
?Văzător la  distanţă?  
Ceea ce mai trebuie neapărat spus este faptul că Aurelian Curin a fost instruit şi certificat ca ?văzător la distanţă?, lucru care-i permite să se ocupe şi cu descoperirea copiilor dispăruţi şi cu rezolvarea crimelor neelucidate. Vederea la distanţă reprezintă un instrument avansat de comunicare între subconştientul şi conştientul nostru, prin care o persoană denumită văzător, special antrenată, poate percepe corect informaţii care nu sunt disponibile simţurilor obişnuite despre un loc, eveniment, individ sau obiect situat la o anumită distanţă în timp şi spaţiu, acestea fiind complet necunoscute văzătorului. Vederea la distanţă, mai spune Aurelian, reprezintă metoda ştiinţifică descoperită în urma unor cercetări laborioase,  prin intermediul căreia se pot culege informaţii din subconştient, pe baza unor tehnici precise. Metodologia după care a fost pregătit a fost adaptată după cea folosită de serviciile de inteligenţă ale forţelor speciale ale S.U.A. şi învăţată doar de către indivizi atent selectaţi din rândul comunităţii operaţiunilor speciale. Tehnica a fost dezvoltată pentru prima dată la începutul anilor ?70, de către Institutul de cercetare Stanford, situat în Menlo Park, California, de către câteva dintre cele mai strălucitoare minţi ale S.U.A., programul fiind finanţat de către guvernul american, iar ulterior folosită de C.I.A. şi armata S.U.A. 
AGENDA nr. 7/15 februarie 2003 
 
Your rating: None Average: 8.1 (24 votes)

talmaciri

Visitors

  • Total Visitors: 1143905
  • Unique Visitors: 24978
  • Since: Vin, 06/26/2020 - 13:05

Vizitatori din data de 8 mai 2014

Flag Counter

Cine e online

În acest moment sunt 0 utilizatori şi 0 vizitatori online.