proprii

AddToAny

Share this

     

Articole recente în blog

Occidentul și... gazele sale

 

Când se plictiseau de hârjoneala cu surorile, mătușile, ibovnicele, damele de curte, cameristele și slujnicele din imediata vecinătate, monarhii mai puneau de-un genocid. Că, deh, din când în când poporului trebuie să-i mai iei ceva sânge, pentru sănătate. Apoi, sumețindu-se la verii, frații, unchii etc. etc. care cârmuiau țări mai apropiate ori mai îndepărtate, mai puneau de ceva războaie. De 30, de 100 de ani. La mica înțelegere.

Astăzi, bunicuțele gen Theresa May sau Angela Merkel, bunicul Trump sau teribilistul Macron, în loc să-și vadă de nepoți (ori bunică, în ultimul caz), trag iarbă pe nas și nu văd în jur decât gaze (firește, și gazele incolore...). După absolut penibila prestație a babei T. May cu spionul dublu Skripal zis Pacepa, când corul antic occidental a pus în scenă alungarea a nu știu câtor diplomați ruși, astăzi s-a trezit și criminalul de război, pe nume Tony Blair, s-o sfătuiască pe madame May cum că pentru a bombarda Siria poate ocoli Parlamentul Marii BREXITanii. Monșerul s-a nărăvit de când a bombardat Irakul pe motiv de arme chimice. Firește că nu s-au găsit aceste arme chimice, dar jocul a fost făcut. Încă o țară la pământ. Vedeți vreo Hagă să-l urecheze? Aș. Să nu uităm de Libia, unde monsieur president ot Francia, Nicolas Sarcozy, deținutul de astăzi, a văzut cai verzi pe pereți și, alături de aliați la fel de deștepți ca și el, a adus-o la sapă de lemn. Ce să mai spui de criminalul de război Clinton? De premiantul Nobel pentru... pace, Obama? De Trumpulică... Ce să mai spui de hoardele de „refugiați“?

Ce să mai zici de interminabilul spectacol mediatic oferit românilor de luptele tot mai acute între fracțiunile rivale din subteranele serviciilor secrete? De tot mai lungul șir al trădătorilor României?

Ce să mai zici de mass-media din România? Care mass-media?

Zicea un alt bunic, George Friedman, acum doi ani, la București, cum că să ne pregătim de război. Iată, suntem în prag de război. Iar noi, deși avem dreptul constituțional la opinie, putem fi oricând acuzați de orice.

No votes yet

talmaciri

Visitors

  • Total Visitors: 1159337
  • Unique Visitors: 25180
  • Since: Vin, 06/26/2020 - 13:05

Vizitatori din data de 8 mai 2014

Flag Counter

Cine e online

În acest moment sunt 0 utilizatori şi 1 vizitator online.