proprii

AddToAny

Share this

     

Articole recente în blog

Ama Deus - tehnica de vindecare de pe Amazon a ajuns în România

În credinţa şi viziunea indienilor Guarani nu există cuvântul “boală”,  pentru că tot ceea ce ne înconjoară este o expresie a Spiritului

Diverse forţe exterioare pot conduce la dezechilibre energetice, iar atunci când acestea sunt înlăturate, efectul va fi vizibil pe corpul fizic, echilibrul va fi restabilit şi vindecarea obţinută. Pentru a realiza această vindecare, indienii Guarani aplicau cunoştinţele de natură energetică la care aveau acces... ştiind că Forţa sau Puterea provine de la o singură Sursă. 
De la Guarani încoace  
Când pronunţi cuvântul “Amadeus”, gândul te duce aproape sigur la Mozart, care, pe lângă Wolfgang, mai purta şi acest nume. Ama Deus este o expresie de origine latină care semnifică “Iubeşte-L pe Dumnezeu”, devenită chiar nume propriu. Pe Internet există aproape 97 000 de adrese unde se găseşte expresia “Ama Deus”. Denumirea sistemului a venit pe filiera portugheză, aceasta fiind principala limbă utilizată în Brazilia, în ciuda diferenţelor notabile pe care evoluţia lingvistică le-a produs faţă de varianta europeană.  
Dar ce este Ama Deus? La această întrebare ne-a răspuns pe larg o mai veche cunoştinţă a cititorilor săptămânalului “Agenda” şi anume doctorul Aurelian Curin, din Arad, care, pe lângă studiile universitare de medicină încheiate cu succes la Universitatea de Medicină şi Farmacie din Timişoara, studiază de ani buni tehnicile complementare de vindecare, fiind unul dintre cei mai bine pregătiţi specialişti în tehnica de vindecare energetică numită Reiki. În plus, este singurul român pregătit şi în tehnica Ama Deus de însuşi faimosul vindecător brazilian Alberto Aguas. De fapt, cartea sa, “Reiki nontradiţional”, apărută în 2004 la Editura “Mirador” din Arad, conţine un capitol dedicat tehnicii Ama Deus. Ama Deus, spune dr. Curin, este o tehnică energetică folosită de către indienii Guarani care trăiesc în jungla amazoniană. Aceştia au fost foarte bine descrişi în filmul “Misiunea”,  iar cultura acestora este una dintre cele mai vechi din existenţa omenirii. Guaranii utilizau acest mod de vindecare de câteva mii de ani. În credinţa şi viziunea acestora nu există cuvântul boală, pentru că tot ceea ce  ne înconjoară este o expresie a Spiritului. Diverse forţe exterioare pot conduce la dezechilibre energetice, iar atunci când acestea sunt înlăturate, efectul va fi vizibil pe corpul fizic, echilibrul va fi restabilit şi vindecarea obţinută. Pentru a realiza această vindecare, indienii Guarani aplicau cunoştinţele de natură energetică la care aveau acces... ştiind că Forţa sau Puterea provine de la o singură Sursă. “Trebuie menţionat un lucru deosebit de interesant şi anume că în jargonul autohton cuvântul folosit pentru Dumnezeu este identic ca şi pentru Iubire, deseori acestea două fiind interschimbabile. Iată cum Dumnezeu devine un sinonim al Iubirii necondiţionate, pentru că despre această Iubire este vorba aici... iar Iubirea devine un atribut al Fiinţei Divine”, spune dr. Curin. 
De la extratereştri? 
Legenda povesteşte că, în urmă  cu circa 6 000 de ani,  indienii Guarani din pădurile tropicale braziliene au fost vizitaţi de nişte uriaşi, pe care ei i-au denumit “fiinţe înalte”. Aceşti vizitatori stelari veniseră din cer în nave imense, coborâseră pe Pământ, iar în timpul şederii lor s-au plimbat cu băştinaşii şi i-au învăţat despre arta vindecării. Când misionarii creştini au sosit în jungla braziliană, pe la 1700, indigenii au încorporat doctrinele creştine, făcându-le parte integrantă a culturii lor despre vindecare, iar Ama Deus a devenit atunci numele nou al acelor învăţături străvechi.  Ama Deus a ajuns pentru prima dată în Statele Unite în 1998,  când faimosul vindecător brazilian Alberto Aguas a  ţinut primele seminarii de informare şi iniţiere. Apoi sistemul s-a răspândit în Canada şi Europa. Se spune chiar că şi în timpul vieţii lui Alberto, indienii au fost vizitaţi de către învăţătorii lor stelari. Alberto Aguas provenea dintr-o familie de medici brazilieni care asigurau sănătatea tribului Guarani, atunci când necesităţile o impuneau, deşi indienii Guarani aveau propriii lor vindecători - şamanii. Familia Aguas ajunsese să îi cunoască bine, iar între medici şi şamani s-a dezvoltat treptat un respect reciproc, care avea să  dureze timp îndelungat. Şamanii şi-au revelat câteva din secretele lor, iar Alberto Aguas a fost depozitarul acestor cunoştinţe şi  modalităţi de vindecare, utilizând ceea ce primise în dar de-a lungul întregii vieţi. Deoarece indienii erau pregătiţi timp de ani de zile în această artă de vindecare, se pare că doar o parte a învăţăturilor lor se regăsesc în acest sistem.  Copiii erau pregătiţi de la vârsta fragedă de 6 ani să efectueze chirurgia psihică.   Prin intrarea într-o stare  de transă, ei simţeau cum energia lui Dumnezeu creşte în interiorul fiinţei lor şi apoi deveneau capabili să deschidă cutia toracică a unei persoane cu degetele, să realizeze operaţia fără ajutorul vreunui bisturiu şi apoi să  închidă pieptul cu uşurinţă.  
Odată ajunşi adulţi, doar cei care simţeau o chemare puternică pentru a fi vindecători continuau în această practică a chirurgiei psihice Alberto a afirmat odată că doar o singură dată în viaţa sa a fost rugat şi ghidat să efectueze  sacra tehnică unui prieten şi a rămas uimit că, după atâţia ani în care nu folosise acest instrument învăţat în copilărie, operaţia a decurs perfect. Alberto Aguas a continuat să practice şi să trăiască acest adevăr de-a lungul vieţii sale. Scopul lui era reflectat în afirmaţia sa conform căreia “în tot ceea ce voi face, voi căuta să aduc vindecarea”. Practicile de vindecare ale indienilor Guarani sunt simple, deşi extrem de comprehensive şi având mereu posibilitatea de dezvoltare. Pasărea sacră Irapuru din jungla amazoniană este un animal sacru, dar şi un ghid spiritual, care aduce o mare influenţă acestei metode chiar şi în zilele noastre. Simplitatea este cheia vindecării şamanice. Sistemul este folosit de câteva mii de ani şi de-a lungul timpului şi-a dovedit eficacitatea de nenumărate ori. 
Ce este?  
Ama Deus poate fi descris ca un sistem de vindecare şamanic de natură energetică ce utilizează Dragostea lui Dumnezeu şi o  serie de simboluri - 25 la număr - ca vehicule pentru energie. Simbolurile sunt multidimensionale în ceea ce priveşte natura lor, nu au un nume predefinit, nu au o anumită culoare, ele fiind elaborate pentru acţiuni mult mai specializate decât simbolurile utilizate în Reiki. Majoritatea  tehnicilor sunt vizualizate cu ajutorul ochiului al treilea, cel al minţii, dar se lucrează şi prin intermediul mâinilor, spune dr. Curin în cartea pomenită mai sus. Sistemul se bazează pe vehicularea energiei printr-un canal afectiv creat între om şi Divin, o poartă deschisă iubirii divine, care lucrează în mod specific în noi prin intermediul chakrei inimii. Acest canal este activat cu ajutorul unei mantre specifice rostite de trei ori, printr-o tehnică respiratorie îmbinată cu o puternică vizualizare.  
Tehnica de bază este extrem de simplă, se poate învăţa într-o singură zi, dar necesită o practică îndelungată pentru a atinge niveluri ce pentru unii dintre noi pot părea  adevărate miracole. 
Simboluri 
Simbolurile din Ama Deus sunt imagini sau tipare folosite pentru a conecta cu energia de vindecare, care sunt transportate prin Dragostea lui Dumnezeu. Ele nu sunt pentru decoraţii, nu au formă, culoare sau nume bine stabilite, fiind multidimensionale şi având o profunzime aparte, ce se dezvăluie doar celui ce are răbdare să se dedice practicii. Partea ce revine celui care foloseşte acest sistem este de a fi un canal al iubirii divine. Ori de câte ori are loc o vindecare, ea trebuie să se producă fără nici un ego din partea celui care a realizat-o. Aplicaţiile fiecărui simbol vor fi însuşite pe parcursul timpului deoarece acestea sunt, din punct de vedere practic, infinite. Prin practicarea simbolurilor vor apărea noi semnificaţii şi utilizări specifice fiecăruia dintre acestea pe măsură ce vi se va dezvolta intuiţia. Atunci când un simbol este activat prin vizualizare, sentimentul emoţional al Iubirii Divine primează în această artă a vindecării, iar Respiraţia Divină asigură conducerea energiei. “Trebuie doar să deveniţi una cu lumina pură a Divinului, să o simţiţi în toată splendoarea Sa, cu fiecare părticică din dumneavoastră şi astfel aţi ajuns la esenţa vindecării holistice”, susţine dr. Curin. 
Respiraţia Divină 
Respiraţia Divină este o metodă specială care realizează o conştienţă  a Unităţii Divine, o legătură puternică între practicant şi Dumnezeu. Mai mult decât o tehnică mentală, ea va permite minţii să se contopească cu Divinul prin intenţie conştientă. “Pentru a deveni familiar cu acest concept, după însuşirea primului nivel, am să vă rog să practicaţi această tehnică câteva zile consecutive, iar după o anumită perioadă de timp, ce diferă de la un individ la altul, o să simţiţi legătura dintre dumneavoastră şi Divinitate mult mai apropiată decât până acum, chiar mult mai apropiată decât v-aţi fi gândit. În timpul efectuării acestei metode trebuie doar să fiţi deschis, pur în gânduri şi să lăsaţi Universul să se exprime prin dumneavoastră”.
Scopul sistemului şamanic  
Toate tradiţiile reale  de vindecare au ca scop final crearea unei stări a fiinţei în care omul se uneşte şi devine una cu Divinitatea. Majoritatea  sistemelor de vindecare moderne sunt  interesate de efectele vindecării mai mult decât de scopul acesteia în sine, iar aceşti şamani ştiau că salvarea sufletului reprezintă prioritatea principală a muncii lor. Nu există restricţii în utilizarea energiei Ama Deus, pentru că, prin practicarea zilnică a Dragostei Divine, nu putem face nici o greşeală... suntem supuşi acesteia, este perfect adevărat, dar practic nu există nici o greşeală. Dumnezeu nu a spus “nu faceţi acest lucru” sau “nu arătaţi acest lucru altcuiva”, dar a specificat în mod clar că Iubirea este Marele Său Dar către omenire. Dragostea este legea după care s-a desfăşurat şi a apărut întreaga creaţie... Universul a fost creat de Dragostea lui Dumnezeu, iar toate lucrurile care ne înconjoară reprezintă o faţetă a sa. 
Utilizările vindecării  
Ama Deus - acest sistem simplu, definit de o energie fină, dar extrem de puternică şi uşor de aplicat - poate fi folosit într-o multitudine de situaţii care apar de-a lungul vieţii de exemplu: ajutarea unei persoane care suferă profund să aleagă dacă să trăiască sau nu, opţiunea fiind privită dintr-o perspectivă spirituală - acceptând  că orice sfârşit reprezintă un nou început, acordarea de sprijin pentru sufletele celor decedaţi să se reîntoarcă în lumină, tratamentul plantelor şi animalelor, tratamentul de autovindecare, ajutarea copiilor nenăscuţi pentru o mai bună ancorare în corpul fizic, primirea unui dar spiritual de ziua de naştere, aplanarea conflictelor apărute în lume, primirea de informaţii de natură spirituală în timpul viselor, vizitarea un prieten aflat la mare depărtare, efectuarea de tratamente la distanţă, tratarea unor cauze necunoscute, purificarea fizică şi mentală a terapeutului, călătorii în cronica akaşă, vindecarea fizică şi emoţională a inimii şi rezolvarea unor urgenţe medicale. 
În încheiere 
Cu ajutorul Ama Deus prin intermediul energiei ne conectăm cu Iubirea Divină, cu Iubirea din noi înşine. Astfel, folosim această energie pe care ne-o dăruieşte Universul pentru a creşte spiritual şi a ne dezvolta experienţa umană în dimensiunea lumii noastre fizice.  
“Respectul pentru fiecare formă de viaţă este numitorul comun al indienilor Guarani şi este legătura ce conectează toate fiinţele în timp de Iubire, este firul conducător care defineşte toate tehnicile de vindecare. Fără această Iubire nu poate fi vorba de o vindecare adevărată, reală, completă. Pe măsură ce folosim energia Ama Deus ne deschidem din ce în ce mai mult posibilitatea de a trăi noi experimente, noi perspective, de a ne dezvolta viaţa noastră sub toate aspectele sale”, susţine dr. Curin. 
Primul curs la noi în ţară  
Pentru cei interesaţi de sistemul şamanic de vindecare Ama Deus, dr. Curin va susţine pe 7 august 2004, la Timişoara, un curs în care vor fi predate primele două niveluri (cel de bază şi intermediar).  
În primul nivel vor fi atinse informaţii referitoare la legenda, istoricul şi dezvoltarea acestei arte, dar şi noţiuni practice privitoare la activarea energiei şamanice alături de însuşirea Respiraţiei Divine - o tehnică specială care realizează o legătură puternică între practicant şi Dumnezeu. Va fi arătat modul de lucru cu energia Ama Deus şi  explicate primele cinci simboluri: primul destinat intrării în contact cu energia Ama Deus, al doilea care creează o cale specifică doar acestei energii, al treilea fiind folosit în tratamentul la distanţă. Ultimele două simboluri au acţiuni speciale destinate vindecării fizico-emoţionale a inimii, dar şi în cazul unor situaţii urgente. Cel de-al doilea nivel deschide şi mai mult capacitatea de percepţie a Universului, aici fiind însuşite alte şase simboluri ce au ca acţiuni: purificarea mentală şi emoţională a terapeutului, de a ajuta un decedat să îşi găsească drumul spre Lumină, pentru a ajuta o persoană să decidă dacă trebuie să trăiască sau nu. Ultimele două simboluri sunt destinate atât pentru tratamentul animalelor şi păsărilor, cât şi pentru vindecarea fizică, mentală sau emoţională a altor persoane. În cadrul ambelor niveluri se vor oferi iniţierile sacre şi secrete transmise de generaţii de către indienii Guarani.  
Există două cerinţe pentru a se putea participa la acest curs şi anume: cei interesaţi trebuie să aibă minim nivelul II în Usui Reiki sau alte terapii energetice şi să?şi rezerve din timp un loc în cadrul clasei de Ama Deus. Pentru alte informaţii referitoare la curs şi înscrieri, dr. Curin poate fi contactat la telefon 0745 - 883 001 sau e-mail: clairseeker@rdslink.ro.  
  
Despre Alberto Aguas 
Alberto Aguas a fost a treia generaţie de vindecători brazilieni, povesteşte dr. Curin. Mama şi bunicul său au fost medici, însă au avut acces la energia sacră utilizată de indienii Guarani. De-a lungul vieţii sale, Alberto a fost martorul multor vindecări miraculoase prin intermediul acestei energii vindecătoare. El era foarte bine educat şi vorbea fluent şapte limbi. A călătorit mult şi era cunoscut în întrega lume pentru lecturile sau pentru serviciile ori seminariile sale de tratament. A avut acces la cunoştinţele ezoterice ale indienilor o perioadă de opt ani, timp în care a studiat cu ajutorul şamanilor indieni diverse modalităţi de vindecare. Indienii Guarani au recunoscut în Alberto un mare vindecător, un om deosebit, un om plin de iubire şi integru moral. Cu aprobarea indienilor, el a început să predea modalitatea acestora de vindecare în diverse clase. Acestea au fost misiunea şi darul său pentru umanitate. Alberto a fost deseori văzut în timp ce efectua vindecări pe diverşi oameni... Lucra întotdeauna doar pe muzică clasică, mişcările lui fiind intuitive. Când îl priveai, aveai impresia că mânile şi întregul său corp sunt dirijate de o forţă nevăzută, care îi indică ce să facă. 
AGENDA nr. 31/31 iulie 2004 
 
Your rating: None Average: 10 (2 votes)

talmaciri

Visitors

  • Total Visitors: 1142226
  • Unique Visitors: 24951
  • Since: Vin, 06/26/2020 - 13:05

Vizitatori din data de 8 mai 2014

Flag Counter

Cine e online

În acest moment sunt 0 utilizatori şi 2 vizitatori online.